Vilanova i la Geltrú

El govern continua sense presentar iniciatives pròpies ni es preocupa per la ciutat

  • Nota de premsa PSC
  • Actualitzat:
  • Creat:

Valoració del grup municipal socialista del ple d’octubre

El ple del passat dilluns presentava poc contingut de l’actual govern, fins al moment només s’han dut a aprovació propostes que es van començar a iniciar abans de l’expulsió del grup socialista, i més concretament iniciatives que van dur directament els regidors i regidores socialistes. Pel portaveu del PSC, Juan Luis Ruiz es constata la manca d’iniciativa política d’aquest ja no tant nou govern.

L’actual govern està massa preocupat per les futures eleccions municipals. Pel PSC, aquest és un govern que ha deixat de preocupar-se per la ciutat, per això els reclamen que governin i deixin de pensar en ells mateixos.

Les dues qüestions més importants i més rellevants que es van debatre i aprovar per unanimitat al Ple són ni més ni menys que dues reprovacions a dos governs municipals.

A l’actual govern de CiU-PDECAT i ERC per la manca de diàleg amb els treballadors i treballadores del Consorci de Serveis a les Persones (CSP) i una falta absoluta de transparència en el canvi de forma jurídica del CSP.

La moció presentada feia referència a la manca de diàleg amb les representants dels treballadors i treballadores del CSP que des de fa dos mesos han intentat trobar-se amb la presidenta del consorci i alcaldessa de la ciutat. Mentre es demana aquesta trobada comencen a filtrar-se documents que només reben algunes persones on s’especifiquen entre altres que el CSP es convertirà en un organisme autònom de l’ajuntament i amb una proposta d’estatuts. Fets tots que provoquen neguit i inseguretat entre les treballadores del CSP.

Era una moció per demanar diàleg i transparència, que s’expliqui com està aquesta qüestió a tots els actors implicats i quina afectació tindrà en les seves condicions laborals aquest canvi de forma jurídica com va explicar la regidora Gisela Vargas.

La segona reprovació es realitza per l’aprovació de les conclusions de la Comissió d’investigació sobre l’actuació del govern de CiU-PDECAT durant el període 2011-2015 pel que fa a actuacions realitzades al Nucli Antic, incomplint tot un conjunt de mesures i decisions que es van treballar abans del 2011 de forma participativa i amb actuacions d’inversió estratègiques per recuperar aquest espai de la ciutat.

L’incompliment d’aquests plans va generar primer una afluència de vehicles al centre que era insuportable i en segon lloc un greu deteriorament de l’espai públic perquè no estava preparat per la quantitat de vehicles que ha acabat assumint. El Pla del Nucli Antic s’havia pensat perquè fos de prioritat invertida, amb un pla de mobilitat que prioritzava els vianants i evitava facilitar el recorregut de trànsit de vehicles que no tenen destinació al barri.

El PSC va celebrar des d’un primer moment la constitució de la comissió informativa especial del projecte d'intervenció del nucli antic (PIINA) perquè ja havia denunciat aquesta situació l’any 2013 sense que el govern convergent d’aquell moment adoptés cap mesura. Amb l’acord del nou govern municipal no va ser possible redreçar aquella situació i tornar al pla de pacificació inicial, perquè hi havia discrepància entre el grup de Convergència i Unió i el PSC, però el que sí es va acordar va ser fer propostes individuals en el marc del pla de mobilitat.

A les conclusions, el PSC ha presentat una bateria de mesures per revertir algunes de les situacions creades. Però a les conclusions d’aquesta comissió d’investigació que es van aprovar

al ple per unanimitat, i com recorda el regidor Juan Luis Ruiz ,el primer punt era reprovar al govern municipal convergent de 2011 a 2015 per les seves actuacions en aquest àmbit de la ciutat. Per tant el propi govern i CiU s’autoreproven. Quan l’oposició reprova el govern, és perquè aquest s’ho pensi, però quan et reproves a tu mateix o és d’una frivolitat política sense precedents o ha d’actuar en conseqüència, recorda el portaveu socialista.

El grup socialista va donar suport a l’aprovació de la proposta d’utilitzar un caramel sense plàstic a les Comparses, que és una gran noticia per començar així a fer que el Carnaval vilanoví sigui més sostenible i més si tenim en compte la quantitat de tones de caramels que es llencen aquest dia,però també es demanen que l’equip de govern tingui iniciativa en impulsar veritablement aquesta mesura.